Lichaamsgerichte therapie

Van nature is alles wat leeft gericht op groei en heel-worden. Dit zie je in je eigen lichaam terug in het zelfgenezend vermogen en in een heel groot aanpassingsvermogen.

Er zijn momenten in het leven waarop klachten kunnen ontstaan. Vaak in periodes waarin er veel gebeurt of gebeurd is met ons lichaam, onze geest, ons gevoel. Ons aanpassingsvermogen vermindert en we raken uit balans. Het zelfgenezend vermogen lijkt te stagneren. Dan is het fijn te weten dat je er niet alleen voor hoeft te staan.

In mijn praktijk begeleid ik mensen op hun levenspad met hoofd, hart en handen, zodat een nieuwe beweging ontstaat op weg naar heel-worden.

De behandeling is holistische met aandacht voor lichaam, geest, gevoelens, energie en voeding.

Werkwijze

Wanneer je je aanmeldt voor lichaamsgerichte therapie, dan volgt een gratis en vrijblijvend kennismakings gesprek.

Lichaamsgerichte therapie kan veel vormen hebben. Vanuit mijn ervaringen als psycholoog, cranio-sacraaltherapeut, voedingstherapeut PNEI en fytotherapeut combineer ik wat nodig is voor jouw specifieke vraag, afgestemd op jou.

Hoewel ik ben opgeleid om diagnoses te stellen op mijn vakgebied en behandelplannen uit te voeren volgens vaste protocollen (de ziekte staat centraal), maak ik een individueel behandelplan (jij als persoon staat centraal). Mijn visie is dat het in het leven om BALANS gaat. Jij voelt zelf hoeveel (dis) balans je hebt en aankunt, los van of dat nou onder de termen ‘ziek’ of ‘gezond’ te categoriseren is.

In mijn behandeling werk ik met psychologische technieken, met subtiele manuele technieken en adviezen gericht op voeding en balans. Ik maak gebruik van een behandelbank.

Ik combineer de volgende therapievormen:

Lichaamsgerichte psychotherapie 
Cranio sacraaltherapie

Voedingsadviezen
Fytotherapie / kruidentherapie